Vélemények
Egy kis kesernyés ízt érzek fogyasztás közben. Ez normális vagy esetleg valamit rosszul csinálok?
Tökéletes zsemlék készültek belőle.
Sok lisztet kipróbáltam már,több kevesebb sikerrel,de ez vált be
Nagyon könnyű vele dolgozni, finom, egészséges, a vércukorszint és inzulinszint barátja!
Leírás
Allergén információ:
A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
A LISZTKEVERÉK TÁPÉRTÉK TARTALMA:
| Átlagos tápérték 100 g termékben | |
| Energia | 1518 kJ / 358 kcal |
| Zsír | 1,7 g |
| -amelyből telített zsírsavak | 0,3 g |
| Szénhidrát | 78 g |
| -amelyből cukrok | <0,5 g |
| Rost | 5,8 g |
| Fehérje | 5,3 g |
| Só | 0,03 g |
.
BARNA KENYÉR RECEPT (530 GRAMMOS)
HOZZÁVALÓK:
300 g just free házi kenyér lisztkeverék cirokkal
3 g só
5 g porélesztő
10 g almaecet
10 g olaj
280 g víz (langyos)
10 g rizsszirup vagy méz opcionálisan (ettől levegősebb és puhább lesz a kenyér)
.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztkeveréket keverjük össze a sóval és az élesztővel.
A nedves hozzávalókat keverjük össze, majd öntsük a lisztes keverékhez.
Egy kanállal keverjük a tésztát, amíg rugalmas nem lesz, majd letakarva pihentessük 10 percig.
Enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át, formázzuk meg feszesre.
Letakarva 40-60 percig kelesztjük, majd 3 helyen enyhén bevágjuk a felületét.
Sütés előtt olajjal lekenjük. 210 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
Csak akkor szeleteljük, ha teljesen kihűlt.
A receptben leírt kenyeret élesztő nélkül, 10 g sütőporral is elkészíthetjük.
Ebben az esetben keleszteni a tésztát, hanem formázás után a tetejét azonnal bevágjuk, olajjal lekenjük és 195 fokon 45 percig sütjük.
Szintén kihűlés után szeleteljük. Ha el akarjuk kerülni a mellékízt, foszfátmentes sütőport használjunk.
.
Just free házi kenyér cirokkal lisztkeverékből készült receptekért kattints IDE!
További receptekért kattints ide!