
Ha unod a kakaós csigát, készíts helyette diós csigát! Isteni finom, puha, ellenállhatatlan. Ráadásul glutén-, tej-, és tojásmentes is ez a recept.
TÉSZTA HOZZÁVALÓI:
250 g just free péksütemény lisztkeverék (just free péksütemény lisztkeverék itt)
200 g víz (vagy növényi ital)
20 g olaj
35 g porcukor (vagy por állagú édesítő)
4 g porélesztő*
pici vanília
csipet só
TÖLTELÉK HOZZÁVALÓI (keverjük össze):
50 g kristálycukor (vagy eritrit, nyírfacukor)
100 g darált dió
1 kk fahéj
fél citrom héja
A nedves és a száraz hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd egy kanál segítségével egybedolgozzuk a két részt. A tészta az elején lágy, de nem kell megijedni.
Pihentessük a tésztát 10 percig, ezután tökéletes lesz az állaga.
Gyúrjuk át enyhén lisztezett felületen ide-oda görgetve, majd nyújtsuk 3 mm vékonyra, téglalap alakúra. Kenjük meg a tésztát 2 evőkanál barack lekvárral, szórjuk rá a diós tölteléket, tekerjük fel.
Vágjuk 1,5 cm vastag darabokra, tegyük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire egymáshoz ne túl közel, mert sütés közben megnőnek.
Takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük 35 percig.
210 fokra előmelegített sütőben süssük a csiguszokat 22 percig.
*porélesztő helyett 10 g sütőport is használhatsz, ekkor nem kell keleszteni
Langyosan kóstolni kötelező!