Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

DIÓS CSIGA (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)


Ha unod a kakaós csigát, készíts helyette diós csigát! Isteni finom, puha, ellenállhatatlan. Ráadásul glutén-, tej-, és tojásmentes is ez a recept.

TÉSZTA HOZZÁVALÓI:

250 g just free péksütemény lisztkeverék (just free péksütemény lisztkeverék itt)

200 g víz (vagy növényi ital)

20 g olaj

35 g porcukor (vagy por állagú édesítő)

4 g porélesztő*

pici vanília

csipet só

TÖLTELÉK HOZZÁVALÓI (keverjük össze):

50 g kristálycukor (vagy eritrit, nyírfacukor)

100 g darált dió

1 kk fahéj

fél citrom héja

A nedves és a száraz hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd egy kanál segítségével egybedolgozzuk a két részt. A tészta az elején lágy, de nem kell megijedni.

Pihentessük a tésztát 10 percig, ezután tökéletes lesz az állaga.

Gyúrjuk át enyhén lisztezett felületen ide-oda görgetve, majd nyújtsuk 3 mm vékonyra, téglalap alakúra. Kenjük meg a tésztát 2 evőkanál barack lekvárral, szórjuk rá a diós tölteléket, tekerjük fel.

Vágjuk 1,5 cm vastag darabokra, tegyük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire egymáshoz ne túl közel, mert sütés közben megnőnek.

Takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük 35 percig.

210 fokra előmelegített sütőben süssük a csiguszokat 22 percig.

*porélesztő helyett 10 g sütőport is használhatsz, ekkor nem kell keleszteni

Langyosan kóstolni kötelező!

Kapcsolódó tartalmak