Ez a palacsinta tészta nem csak finom, hanem alacsonyabb szénhidrát tartalmú is, vékonyra süthető, hagyományos ízvilágú, tekerhető és a vércukor szintedet is lassan emeli meg.
HOZZÁVALÓK 6-7 DARABHOZ:
100 g just free hagyományos ízvilágú palacsinta lisztkeverék (just free hagyományos ízvilágú palacsinta lisztkeverék itt)
140 g növényi ital (vagy tej, akinek nem tilos)
140 g szénsavas ásványvíz
2 db M-es méretű tojás
csipet só
10 g agave szirup (vagy méz, nyírfacukor)
10 g olaj
.
ELKÉSZÍTÉS:
A hozzávalókat keverjük csomómentesre és pihentessük 5 percig.
Enyhén olajozott, forró palacsinta sütőben süssük közepes fokozaton az első oldalát 1 percig (a széle már szépen barnul és pöndörödik) a másik oldalt fél percig.
Ha előszőr készíted, próbáld meg kis és közepes erősség között sütni a palacsintát, hogy lásd a te főzőlapoddal hogyan működik a recept.
Ha úgy érzed lassan sül, a következő palacsintát süsd eggyel nagyobb fokozaton.